Revalidatie centrum

De Hofstede-Medisch Centrum voor Paarden heeft als eerste paardenkliniek in Nederland de beschikking over een eigen revalidatiecentrum. Het revalidatiecentrum is een onderdeel van het Medisch Centrum voor Paarden en alle klinisch onderzoeken, medische beeldvorming, therapieën en controles kunnen onder één dak. Dit maakt het revalidatietraject bijzonder efficiënt. In dit revalidatiecentrum worden paard en eigenaar tijdens het traject begeleid door een team van professionals vanuit verschillende disciplines. Het team staat onder leiding van vijf paardendierenartsen met ieder een eigen specialiteit en bestaat daarnaast uit een fysiotherapeut, een hoefsmid, een zadelmaker, een ruiter/instructeur, trainers/verzorgers en paraveterinairen. Met behulp van de aanwezige faciliteiten kunnen paard en eigenaar begeleid worden tot het bereiken van een optimale en duurzame situatie, waarbij er gekeken wordt naar de gezondheid en welzijn van het paard.

Naast revalidatie is het uiteraard ook mogelijk om de faciliteiten te gebruiken bij de training en of begeleiding van uw (sport)paard. Ook kunt u uw paard laten africhten, trainen of doorrijden door een professionele ruiter die kan samenwerken met de aanwezige collega’s. Voor ieder paard wordt een individueel revalidatieprogramma opgesteld, waarbij het welzijn van uw paard op de eerste plaats staan. Indien gewenst houden wij contact met uw eigen dierenarts en kunnen in overleg het programma opstellen.

Door de combinatie van een paardenkliniek en het revalidatiecentrum kunnen paarden met al hun problematieken aangeboden worden voor onderzoek waarbij de diagnose kan worden vastgesteld. Tijdens dit revalidatietraject wordt het paard voortdurend gemonitord door onze paardendierenartsen en is er altijd direct een mogelijkheid voor controle en nader onderzoek om het revalidatieplan eventueel bij te sturen indien noodzakelijk.

Faciliteiten

Faciliteiten

Behandelingen

Behandelingen

Contactinformatie praktijk

Medisch Centrum voor Paarden - De Hofstede

Terug
 • Ma
  08:00 - 17:00 uur
 • Di
  08:00 - 17:00 uur
 • Wo
  08:00 - 17:00 uur
 • Do
  08:00 - 17:00 uur
 • Vrij
  08:00 - 17:00 uur
 • Za
  08:00 - 14:00 uur
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Postweg 9 3831 SE Leusden
ontvang een routebeschrijving via Google Maps