Voortplanting

Medisch Centrum voor Paarden - De Hofstede is volledig ingericht voor de drachtigheidsbegeleiding van uw merrie goed te laten verlopen. Wij bieden de mogelijkheid om de merrie aan huis of op de kliniek te laten scannen. Ook voor de partus van de merrie of het afveulenen bieden wij de mogelijkheid de merrie bij ons te stallen om de optimale omstandigheden te creëren. Zo kan uw merrie veilig onder toezicht afveulenen en heeft uw veulen de eerste dagen alle professionele zorg en aandacht die het nodig heeft dichtbij.

Wij bieden de paardenfokker onze dienst aan om het dekmoment optimaal te begeleiden. Het bepalen van follikelgrootte, mate van hengstigheid, inseminatie, na controles en behandeling van mogelijke complicaties zijn onderdelen van het voortplantingspakket dat wij aanbieden.

Afhankelijk van de hengst kan er gekozen worden voor vers gekoeld sperma of bevroren sperma. Diepvries sperma heeft een korte levensduur in de merrie. Daarom is het belangrijk om het bevroren sperma zo kort mogelijk rondom de ovulatie in de baarmoeder te insemineren. Om de kans op dracht te optimaliseren, wordt de merrie meerdere malen per dag gescand gedurende de dag en nacht. Dit is bij een paardenhouder aan huis praktisch niet te realiseren, daarom wordt er vaak voor gekozen om deze merries bij ons op De Hofstede te stallen.

Voor dekkingen met gekoeld sperma wordt er in de meeste gevallen om de 48 uur gescand. Dit kan in veel gevallen aan huis. Uiteraard kunnen deze merries ook bij ons gestald worden voor de begeleiding of kunt u de merrie op de kliniek aanbieden voor een echo. Voor verdere vragen over onze voortplantingspakketten voor zowel vers of diepvries sperma kunt u contact opnemen met onze kliniek.

Contactinformatie praktijk

Medisch Centrum voor Paarden - De Hofstede

Terug
 • Ma
  08:00 - 17:00 uur
 • Di
  08:00 - 17:00 uur
 • Wo
  08:00 - 17:00 uur
 • Do
  08:00 - 17:00 uur
 • Vrij
  08:00 - 17:00 uur
 • Za
  08:00 - 14:00 uur
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Postweg 9 3831 SE Leusden
ontvang een routebeschrijving via Google Maps